Hvor skal familieferien gå hen i år? Her er 5 gode bud på børnevenlige destinationer

Har du en stor familie? Eller er i en mindre familie? Måske er i kun en forældre og barn. Eller måske er i 9 eller flere. Familier kommer i alle størrelser, former og typer. Ingen er mere rigtige end andre, men alle har brug for en smule ferie en gang imellem. Der er nemlig intet mere sjovere end at tage på familieferie. Det kan være svært at reklamere som afslappende, det er for det meste aldrig afslappende at tage unger med nogle steder, men man kan da give det et forsøg.

Svenskerne er søde naboer

Sverige er et godt sted at tage hen med familien. Der er hverken særlig langt væk, du kan endda tage offentligt transport, hvis du føler for at tage familien igennem sådan en tur. Ellers skal man ikke køre langt, før man er ankommet.

Sverige har også mange muligheder i det, at man kan tage derhen på vinterferie om vinteren og sommerferie om sommeren. Man kan tage på skiferie eller badeferie. Man kan udforske landets mange muligheder med hele familien. Især hvis du tager din egen transport med der ned. Så er du ikke begrænset af hverken deres offentligt transport eller guidet ture.

Ren kultur er der ikke den store forandring fra vores egen kultur, men det kan også være spændende. Nogle gange er det rart at se, at vores naboer ikke er så forskellige fra os selv. Derfor kan det kun være en god oplevelse at tage til nabolandet og opleve dette for sig selv.

Men Sverige er meget større end Danmark, så der er meget land at opleve. Så selvom man kan overnatte på et hotel eller leje sig ind på en hytte, så er det også meget anbefalet at man bare bruger tiden på at rejse rundt og se landet. Bare se hvad escapeaway.dk siger om det.

Spanien har også meget at byde på

Ellers er Spanien også et godt bud. Der er nemlig mange muligheder for familievenlige hoteller. Dette vil så være et land man ikke vil køre hen til selv. Eller, det kan man sagtens, hvis man foretrækker det, men de fleste ville nok bare tage flyveren. I hvert fald har Spanien meget at byde på i sine udvalg af hoteller, og mange af dem er familie venlige, med swimmingpool og god mad. I teorien behøver man aldrig at forlade hotellet.

Men det ville være ærgerligt, for Spanien har også meget at udforske i selve landet. Det er ting som flotte museer og alle byerne har masser af spændende historier. Dette kan være spændende for børnene også, fordi det er så virkeligt og det er så anderledes fra noget vi ser hjemme i Danmark. Så det er en oprigtig oplevelse og på nogle måder, kan det helt føles som om man tager en tur tilbage i tiden. Og når vejret og temperaturen er så god, som den er i Spanien, så er det virkelig værd at opleve det hele af!

USA er for vigtigt til ikke at opleve

USA er ikke nødvendigvis den man ser højest på de fleste lister, af familieferie steder. Det kan også være ganske dyrt mange steder, men på den anden side, så er mange af deres varer ganske billige. Det er en lidt spøjst mulighed. I hvert fald er det meget mindeværdigt at tage til USA.

Det er trods alt et sted, vi i Danmark, hører meget om, og at opleve det for sig selv, er et oplevelse i sig selv, for alle aldre. Så hvis heller ikke du har prøvet at være i USA, så er det måske på tide at give det land et forsøg.

Men det er også vildt for dine børn. USA er noget alle kender til, også børn. Og hvis dine børn ser tegneserier, så er der en sandsynlighed for, at de allerede er interesseret i at se det land, hvor alle deres film og serier kommer fra. Du vil nok finde, at dine børn vil have en naturlig interesse i at besøge USA. Når det så kommer til muligheder, så er der alt. USA er landet af alting, så der er ikke det, som du ikke kan opleve her. Der er også flotte seværdigheder, så det har de også!

Kreta giver meget for pengene

Kreta er en klassiker. Sandsynligheden for at nogle af dine venner har været her, er ret stor, hvis du ikke også har prøvet det. Og det er der gode grunde til. Det er nemlig et rigtig flot sted. Og det er et varmt sted, især om sommeren. Der er mange dejlige strande, så der er mange gode muligheder for at bade lige så meget man har lyst til og gode muligheder for masser af sjov. Så findes der også mange familievenlige steder, fordi det egentlig er et populært sted for familier.

Men det er også et godt sted, fordi det ikke er så dyrt. Det betyder til gengæld også, at man går lidt ned i kvalitet et par steder. Men generelt set, så burde det ikke være det store man lægger mærke til. Især ikke når man sammenligner med, hvor meget man spare af penge. Og når man alligevel ligger på stranden med solen i øjnene og solbrillerne på, børnene og resten af familien er i gang med at lege i vandet, er det så noget, man egentlig går op i? Betyder det så noget i sidste ende?

Mallorca er en klassiker

Man kan altid tage en tur til Mallorca. Denne er ikke så anderledes fra Kreta, men det betyder ikke at det ikke stadig er et dejligt sted! Heller ikke hvis man allerede har været til Kreta. Så ved man bare lidt af, hvad man kan forvente. Nej Mallorca er stadig et dejligt sted, og der er ingen grund til ikke at besøge det, hvis man er bange for, at det ikke kan leve op til forventningerne. Tværtimod. Der er også meget historie på Mallorca. Der er mange ting at se, meget kultur at opleve. Mange nye ting at udforske.

Det er en god ting at kunne opleve nye ting med sin familie. Det er en måde at bringe familien sammen. Man kommer tættere sammen af at opleve ting. Og hvis man kan finde noget, som virkelig sluger børnenes opmærksomhed, så har du vundet guld. På samme måde kan det også være godt for dig.

Det er altid en god ide at opleve ting med mennesker man er tætte med. Så ser man dem i nyt lys, når det oplever nyt lys, altså nye ting og oplevelser. Altså kommer man tættere på hinanden af at tage på ferie. Og så er det godt at Mallorca har masser at byde på, blandt mange!

Menu
Top